Educatie Parentala

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Evenimente
There are no translations available.

Formarea Educatori parentali în cadrul proiectului ”Copiii romi se întorc la școală - prevenirea abandonului școlar se face de la grădiniță”

În perioada 10-13 martie 2015, Filiala Iași a Fundației Holt România–FCSSCF, a organizat și susținut etapa de pregătire teoretică, în vederea formării ca Educatori Parentali, a celor 13 cadre didactice care activează în învățământul preșcolar, în unități din mediul rural din județele Argeș, Prahova, Botoșani, Vaslui. Călărași, Ialomița, Bacău, Dâmbovița, Giurgiu, Neamț, Iași și Suceava. Formarea este activitate în cadrul proiectului ”Copiii romi se întorc la școală - prevenirea abandonului școlar se face de la grădiniță”, contract de finanțare: POSDRU/162/2.2/S/141828.

Proiectul este implementat de către Asociația Catalactica, Filiala Teleorman în calitate de Beneficiar în parteneriat cu Fundația Holt România–FCSSCF, Filiala Iași în calitate de Partener 1 și Fundația Echosoc, Filiala Bîrnova în calitate de Partener 2 și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Read more...
 
There are no translations available.

Formare Educatori Parentali - Seria 2 2014, Vatra Dornei, Jud. Suceava

În perioada 04-07 Decembrie 2014 s-a derulat etapa de pregătire teoretică a celei de-a doua serii de Educatori Parentali susținută în cadrul proiectului “Parental education to strengthen school attendance” implementat de Fundația Holt România – Filiala Iași, cu sprijinul Reprezentanței UNICEF în România, ca parte a Campaniei pentru participarea școlară HAI LA ȘCOALĂ!

Specialiștii participanți la formare sunt cadre didactice din cadrul Școlilor ZEP (Zonele de Educaţie Prioritară) revalidate în 2014, dar și cadre didactice din școli non-ZEP. În etapa de pregătire practică, fiecare participant la cursul de formare ca Educator Parental va susține câte un curs de Educație Parentală și 2 sesiuni de formare-informare cu 10 cadre didactice din școala în care activează, cu excepția educatorilor parentali din școlile non-ZEP, care vor susține doar activitățile cu părinții. Temele abordate cu profesorii fac referire la ”Participarea copilului la procesul educațional” și ”Disciplinarea pozitivă a copilului”. Fiecare grup de educație parentală va fi alcătuit din minim 10 părinți ce au copiii înscriși în școlile în care Educatorii Parentali își desfășoară activitatea.

Read more...
 
There are no translations available.

Cursuri de Educație Parentală în Baia Mare, Jud. Maramureș

În cadrul proiectului ”Responsabilitate socială pentru părinți rromi și unități școlare din Baia Mare” implementat de către Asociației Young Roma în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Maramureș și în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, în perioada 16-19 mai 2013, în incinta CJRAE Maramureș, s-a derulat cursul de pregătire teoretică a 14 cadre didactice, în vederea acreditării ca Educatori Parentali pentru programul de Educație Parentală ”Cum să devenim părinți mai buni”-Model Holt.

Cursul a fost susținut de către Doamna prof. Ambruș Cristina, prof. consilier școlar în cadrul  CJRAE Maramureș, acreditată ca Educator Parental în anul 2012, în cadrul Proiectului ”Extending at National Level the Network of Parent Educators”, implementat de Fundația Holt România-Filiala Iași cu sprijinul Reprezentanței UNICEF în România, ca parte a Campaniei naționale „Hai la școală!”.

Ulterior sesiunii de pregătire teoretică, în perioada de pregătire practică în vederea acreditării, fiecare dintre cei 14 profesori susține câte un curs de Educație Parentală cu 10 părinții.

Asociației Young Roma în parteneriat cu CJRAE Maramureș și în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș contribuie astfel la eficientizarea procesului educațional, la prevenirea riscurilor de absenteism și abandon școlar, la apropierea părinților de instituția școlară și oferă posibilitatea ca 140 de familii din Baia Mare să beneficieze de avantajele acestui curs.

 
There are no translations available.

Formare Educatori Parentali - Seria 1 2014, Vatra Dornei, Jud. Suceava

În perioada 37-30 Noiembrie 2014 s-a derulat etapa de pregătire teoretică a primei serii de Educatori Parentali susținută în cadrul proiectului “Parental education to strengthen school attendanceimplementat de Fundația Holt România – Filiala Iași, cu sprijinul Reprezentanței UNICEF în România, ca parte a Campaniei pentru participarea școlară HAI LA ȘCOALĂ!

Cei 18 specialiști participanți la formare sunt cadre didactice din cadrul Școlilor ZEP (Zonele de Educaţie Prioritară) revalidate în 2014. În etapa de pregătire practică, fiecare participant la cursul de formare ca Educator Parental va susține câte un curs de Educație Parentală și 2 sesiuni de formare-informare cu 10 cadre didactice din școala în care activează.  Temele abordate cu profesorii fac referire la ”Participarea copilului la procesul educațional” și ”Disciplinarea pozitivă a copilului”. Fiecare grup de educație parentală va fi alcătuit din minim 10 părinți ce au copiii înscriși în Școlile ZEP în care Educatorii Parentali își desfășoară activitatea.

Read more...
 
There are no translations available.

Comunitatea locală Filipeștii de Târg, Jud. Prahova susține dezvoltarea Programului de Educație Parentală

La inițiativa Școlii Filipeștii de Târg și cu sprijinul sponsorilor locali din Loc. Filipeștii de Târg, Jud. Prahova, în perioada 16-19 martie 2014, în cadrul școlii, s-a derulat cursul de pregătire teoretică a 15 cadre didactice, în vederea acreditării ca Educatori Parentali pentru programul de Educație Parentală ”Cum să devenim părinți mai buni”-Model Holt.

Cursul a fost susținut de către Doamna prof. Jugănaru Violeta, cadru didactic în Școala Filipeștii de Târg, acreditată ca Educator Parental în anul 2013, în cadrul Proiectului ”Developing the Local Network of Parent Educators”, implementat de Fundația Holt România-Filiala Iași cu sprijinul Reprezentanței UNICEF în România, ca parte a Campaniei naționale „Hai la școală!”.

Ulterior sesiunii de pregătire teoretică, până în luna iulie 2014, în perioada de pregătire practică în vederea acreditării, fiecare dintre cei 15 profesori va susține câte un curs de Educație Parentală cu 10 părinții.

Reprezentații privați ai comunității locale Filipeștii de Târg în parteneriat cu reprezentanții Școlii Filipeștii de Târg contribuie astfel la eficientizarea procesului educațional, la prevenirea riscurilor de absenteism și abandon școlar, la apropierea părinților de instituția școlară și oferă posibilitatea ca 150 de familii din comunitate să beneficieze de avantajele acestui curs.

 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 8

Language Selection

Română (România)English (United Kingdom)French (Fr)

Hai La Scoala!

Hai La Scoala!

POSDRU/162/2.2/S/141828

141828-antet

„Copiii romi se întorc la şcoală – prevenirea abandonului şcolar se face de la grădiniţă”

141828-sigla

Pentru mai multe detalii click aici

Redirectionare 2% - 2015

Aveți posibilitatea de a susține Programul de Educație Parentală dezvoltat de către Asociația HoltIS.

PASUL 1: Descarcati formularul D230, precompletat cu datele Asociației HoltIS accesand link-ul de mai jos;
PASUL 2: Completați formularul D230 cu datele dvs. de identificare conform CI/ BI si semnati-l.
PASUL 3: Depuneti formularul D230, apeland la una din urmatoarele modalitati: direct la registratura organului fiscal; prin poștă, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu; electronic

Persoana de contact:
COJOCARU ŞTEFAN
Telefon/fax: 0332.402.515, 0332.402.516

Descarca formular 230/2015 – HoltIS